24 juni 2007

Midsommarafton

När man inte mår bra är det inte så svårt att tacka nej till släktens traditionsrika midsommarfirande. När man har en skiftarbetande man som bara har kortledigt över helgen och helst vill vara hemma blir det ännu lättare. När sedan regnat öser ner hela midsommarnatten och halva midsommardagen känns det ännu bättre. Faktum är att vi även hade möjligheten att fira midsommar med älsklingens bästa kompis och hans tjej, men eftersom vi inte visste hur jag skulle må och om jag skulle kunna äta något så bestämde vi att vi skulle äta på varsitt håll och ses lite på dagen istället. Och det föll sig så lämpligt att de inte kom hem förrän 06.00 på morgonen efter en oplanerad tur och retur till Malmö för bilköp, och de var därmed rätt trötta. Vi sågs på eftermiddagen och gick en långpromenad i lugnt tempo och det var precis lagom mycket aktivitet och socialiserande för min del.


Hällristningarna är nu ifyllda med rödfärg för säsongen och de förstörda skyltarna utbytta.


Och rosorna blommar för fullt i den trädgård för allmänheten där jag brukar fota.


Det gjorde även de här små ill-lila blommorna.


Vallmo som såg ut att vara gjord av silkespapper.


Och så gräs förstås. Jag älskar gräs!


Gräs kan man dessutom testa att fota med lång slutartid och röra kameran vertikalt samtidigt som man fotar (minns du träden Mamarazzi?!?). ;-)


Pionboll.


Och utslagen pion.

Efter lång promenad under trevligt småprat var det skönt att komma hem. Det blev uppvärmda thaimatsrester till middag för mig (man får hålla sig till mat som funkar skapligt) och pizza för maken. Men jag tror ingen av oss var så ledsna över den annorlunda midsommarkosten. *ler* Vi såg två rätt skapliga filmer ("Freedom writers" och "Invincible") och det enda jag riktigt saknade var ett glas vitt vin. Men alkohol har jag helt valt bort så länge min mage är dum. Däremot festade vi på lite färska jordgubbar och vaniljglass (GB:s låglaktosglass tyckte jag bättre om än Tofuline). Men äter jag frukt och bär får jag betala för det. Min mage gillar inte det.

Det är i sanning en gåva att vara gift med en man som är nöjd och glad även när vi bara sitter hemma och myser vid TV:n en sådan här helg. Och det är i sanning en gåva att känna likadant. På så sätt kan en högst enkel midsommar ändå känns lyckad.

Inga kommentarer: